FR
acredo - les alliances

Hoe u uw trouwzaal kiest: vragen om te stellen

Gepubliceerd op 13-11-18 / De receptieplaats

Hoe u uw trouwzaal kiest: vragen om te stellen

Delen op :

De receptieruimte vormt een grote last in uw huwelijksbudget, maar het belichaamt ook de geest van uw grote dag. Of u nu voor een landelijk of bohemen bruiloft kiest, uw feestlocatie moet bij uw visie, uw droom en uw portemonnee passen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er naast het uiterlijk van de zaal nog andere essentiële zaken zijn. Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen bij het kiezen van deze unieke plek.

De capaciteit

Een van de fundamentele aspecten om te overwegen bij het kiezen van uw ontvangstruimte is uiteraard de grootte ervan. Uw zaal moet in staat zijn om al uw gasten te verwelkomen zonder dat zij zich te krap of verloren voelen. Een te grootte zaal kan inderdaad een gevoel van leegte creëren dat nogal onaangenaam is.

Gewoonlijk neemt men 1m² per persoon voor een zitdiner. Dit betekent dat u voor 100 gasten minimaal 100m² moet hebben. Maar geen paniek! De zaaleigenaars zijn meestal in staat om u te voorzien van meer nauwkeurige schattingen van de capaciteit van hun zalen.

Verwaarloos uw dansvloer zeker niet. Indien u wenst dat uw gasten zich zonder al te veel gedrang op de muziek kunnen dansen, heeft u ongeveer 1m² nodig per 2 à 3 personen.

Als laatste, zorg dat er voldoende parkeergelegenheid is voor al uw gasten. Als de zaal er niet genoeg heeft, moet u dit probleem zelf oplossen en dit is vaak niet gemakkelijk.

Vragen :

 

De prijs

Dit is zeker een van de moeilijkste vragen die u de eigenaar moet stellen, degene die we niet graag bespreken : de prijs.

De tarieven van de receptieruimtes zijn zeer variabel en met reden, niet alle zalen bieden dezelfde diensten (catering, accommodatie...). Voordat u begint, is het belangrijk dat u weet welk budget u aan de locatie wilt toewijzen, zodat u niet in de schulden raakt of andere dingen moet opofferen.

Wees voorzichtig met opties die de rekening snel kunnen opdrijven. Het kurkengeld, het zaalpersoneel, de elektriciteit of zelfs de tafelkleden zijn niet altijd inbegrepen in de huur. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u in detail weet welke kosten in rekening worden gebracht.

Vragen :

De duur

Niet alle plaatsen bieden dezelfde tijdsduur aan. Sommige feestzalen bieden de mogelijkheid dat bruid en bruidegom de dag ervoor materiaal deponeren of decoreren, terwijl anderen hun deuren pas op de D-day openen. Sommige beëindigen het avondfeest om middernacht. Het is daarom essentieel om contact op te nemen met de eigenaar van de feestplaats.

Vragen :

Exclusiviteit

In het geval dat u besluit om te trouwen op een plek, open voor het publiek, zoals sommige kastelen, is het belangrijk om de kwestie van exclusiviteit aan te pakken. Inderdaad, sommige domeinen sluiten hun deuren tijdens trouwfeesten niet voor bezoekers. U kunt dus onbekende gezichten in de buurt van uw feestzaal zien. Anderen organiseren meerdere bruiloften tegelijkertijd in het domein. Dus, om verwarring te voorkomen, praat er over met de eigenaar.

Vragen :

 

Beperkingen

Sommige feestzalen weigeren dat we versieringen aan het plafond hangen, andere verbieden avondfeesten en/of kaarsen. Zorg ervoor dat u niet onder deze beperkingen lijdt door de juiste vragen aan de eigenaar te stellen.

Vragen :

 

Download hier uw vragen in PDF

Vragen aan uw feestzaal te stellen 

 

 

Tags : Receptieplaats

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio