FR
acredo - les alliances

Het ringkussen

Gepubliceerd op 20-03-18 / Toebehoren

Het ringkussen

Delen op :

Het ringkussen is een traditie, maar toch niet zo oud als men zou denken. Het heeft zich een weg gebaant binnen de organisatie en de decoratie van het bruiloft, eenvoudig weg om te voorkomen dat men de trouwringen moet zoeken in de zakken van de getuigen. Vervaardigd in wit satijn, of meer complex met  bloemetjes of, in linnen of jute , al gelang de nieuwe decoratie tendensen, het ringkussen is een essentieel element, zowel voor zijn decoratief als symbolisch aspect.

De symboliek van het ringkussen

Le coussin d’alliances

Het ringkussen is aanwezig in verschillende beschavingen, maar kan verschillende betekenissen hebben. De meest voorkomende is de symbool van eenheid en toewijding om bemind te worden. De trouwringen worden verbonden via een lint, hetgeen de belangrijke belofte van verbondenheid door het huwelijk vergroot. Deze, vooraleer ze aan de vinger van bruid en bruidegom worden aangedaan, rusten op een zacht kussen, en doen denken aan het comfort en tederheid dat de toekomstig gehuwden zullen beleven na het sacrement van hun eenheid en de wisselen van de trouwringen.
 

Le coussin d’alliances

Wit is, zoals iedereen weet, symbool van onschuld, zuiverheid en kuisheid, gekoppeld aan de cultus van de Maagd in onze christelijke beschaving. Het ringkussen is geen uitzondering op de regel door het dragen van een witte stof, vaak gemaakt van satijn of zijde met een organza lint of een sluier die de ringen aan elkaar te koppelt. Zijde kan worden versierd met figuratief borduurwerk, zoals bruidsduiven, harten of bloemen. Kant kan ook aanwezig zijn om aan het ringkussen een romantische touch toe te voegen.

De natuurlijke tendens van het moment

Le coussin d’alliances

Het ringkussen is echter steeds minder onderhevig aan religieuze symboliek. Het wordt eerder een decoratief en praktisch element, dat zal harmoniseren met uw bruiloft decoratie. De huidige trend is in betrekking tot de natuur, plantaardig en organisch, vermengd met lichte en natuurlijke tinten. Jute gaat perfect samen met kant, gebroken wit met mos, hout met koord. Het is niet zo onlogisch dat veel ringkussens in de handel  succes genieten met deze reeks van kleuren en materialen. Het geheel  brengt een rustieke en romantische noot bij, om uw bruiloft decoratie en al deze elementen tot een succes te maken.

Le coussin d’alliances

Het "Do It Yourself" ringkussen

De naaister of kunstenaar onder jullie kunnen zich ook plezier doen. Verschillende patronen en tutorials zijn beschikbaar om u te begeleiden tot eenvoudige en doeltreffende creaties, te personnaliseren  met de naam van de getrouwden, de datum van het huwelijk of een logo die hen identificeert. U zal van dit ringkussen een origineel, praktisch en uniek object maken. Gemaakt met bloemen, jute, linnen, schuim, dunne vellen hout. Of het nu een kussen of een ander voorwerp is zoals een boek, een uitgeholde blok hout, een  ronde doos of elk andere inspiratie : het ringkussen heeft nog steeds een mooie toekomst en is actueler dan ooit.

Tags : Toebehoren

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio