FR
acredo - les alliances

De keuze van de traiteur

Gepubliceerd op / De receptie

De keuze van de traiteur

Delen op :

De cateringformule is een van de meest populaire bij de toekomstig getrouwden.
Sommige locaties leggen hun eigen cateraar op, maar andere laten de bruid en bruidegom vrij om te kiezen.
Pas in alle gevallen deze regel toe: definieer bij het aanvragen van een offerte de missie zo duidelijk mogelijk.

Zijn de prijzen echt "all-inclusive"?

Een groot deel van de traiteurs geeft de prijzen op voor een "all-inclusive" pakket. Dat wil zeggen, een prijs per menu of buffet per persoon. Deze prijs is echter vaak niet inclusief de service, uitrusting, opstelling, etc. Deze items worden vaag vermeld in de aanbieding (personeel aan x € per uur, bijvoorbeeld). Een advies dus: om de traiteurs objectief met elkaar te vergelijken en de uwe verstandig te kiezen, vraagt u een gedetailleerde offerte, inclusief eventuele extra's, en vergelijkt u vervolgens op basis van het totaal per persoon.

Wat maakt de "dure" en de "goedkopere"

Nog een tip in dezelfde zin als de vorige: houd rekening met de verschillende aanbiedingen en vergelijk de totalen ervan: cocktail + maaltijden + diensten + uitrusting + wijnen + open bar.
Inderdaad: sommige traiteurs bieden goedkopere menu's aan, maar hun wijnprijzen zijn hoog, of andere hebben exorbitant geprijsde open bars.

Aandacht voor het personeel

Om de prijzen te verlagen, werken sommige traiteurs met onderbemand personeel. In dit geval zijn sommige maaltijden abnormaal lang (bijvoorbeeld in het geval van +/- 100 personen, de laatste gast wordt abnormaal lang na de eerste geserveerd).
Dit soort slechte voorbereiding betekent dat sommige gasten nog steeds aan tafel zitten als de avondgasten aankomen, wat de openingsdans kan vertragen.
Een ander typisch geval: door onvoldoende uitrusting is de traiteur verplicht om tussen de maaltijden door borden en bestek te wassen, wat resulteert in langere pauzes tussen de diensten.

Hygiëne en voedselveiligheid

Vergeet bovendien niet de installaties te controleren op hygiëne en voedselveiligheid, met inbegrip van de volledige naleving van de koude keten.
Tot slot: om de pracht en praal van het feest niet te bezoedelen, moet aandacht worden besteed aan de professionaliteit tot in het kleinste detail. Dit is de beste manier om de bruid en bruidegom zonder stress te zien op D-day!

Tags : Receptie

U bent reeds lid Huwelijk.be ?

Wachtwoord vergeten ?

Mij onthouden

Geen account ? Schrijf u in

De Huwelijk.be kaart is enkel beschikbaar voor onze leden.
Wordt gratis lid door u hieronder in te schrijven.

Wachtwoord ophalen

Gelieve een geldig e-mailadres in te voeren.

© Copyright 1997-2024 VO Publishing b.v.b.a. / Huwelijk.be

Te lezen met hetzelfde thema

De professionelen in uw regio