Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be
Huwelijk.be

Hoe het kostuum voor zijn huwelijk keizen?

  • Gepubliceerd op 16-03-18
  • Categorie : Pakken

Een kostuum kiest men niet zomaar. Het moet rekening houden met essentiële criteria zoals seizoen, persoonlijkheid en morfologie.

Jullie trouwen in de zomer? Kies dan voor linnen of katoen!

Als uw bruiloft daartegen gepland is tijdens de winter, moet u eerder wol of synthetische stoffen kiezen. Welke ook uw persoonlijkheid is, tijdens uw huwelijk, moet u natuurlijk blijven en dat moet te zien zijn in uw kleding.

Jullie zijn :

  • romantisch, limiet dandyisme, dan zijn de redingote of de rokjas perfect voor u.
  • steeds op zijn paasbest, u gaat werken in kostuum. Kies een sober kostuum met een accessoire die het ultra-chique zal maken.
  • sportief en meer ontspannen, hou het dus bij een soepele en comfortabele sportswear stijl. Een licht hemd, een open jas, linnen broek en schoenen in geitenleder zullen van u een minder gestresseerde bruidegom maken.
  • een geboren verleider, u heeft de ziel van een geheime agent... bezwijk dan voor de smoking. Zwart of wit, het brengt een vleugje raffinement met zich mee.
  • een kunstenaar, u durft de meest onwaarschijnlijke combinaties aan te doen. Volg dan niet de conventies en durf een gekleurd kostuum aan te doen met een gekke uitsnijding of originele patronen.

 

Opgelet, de originaliteit van een kostuum vraagt serieus werk. Een slechte smaak zou onvergeeflijk zijn.

Een kostuum volgens uw morfologie.

Net zoals bij de trouwjurken, is er voor elke fysiek zijn kostuum. Zie hier enkele tips die u zullen helpen om de beste keuze te maken... U wordt geconfronteerd met een verhouding probleem tussen uw romp en benen.

Indien uw romp korter is, verleng hem met een lange jas. Als daartegen uw benen korter zijn, dan is een kort jasje (tot de heupen) vereist.

Indien u klein bent, kies dan een effen kostuum en vermijd motieven die uw silhouet verkleinen. Bent u groot ? Geniet ervan! U kan u vrijwel alles veroorloven. Sober of excentriek gekleed, kostuum jas, redingote of rokjas, alles zal uw aanwezigheid vergroten. Wees echter voorzichtig met te korte mouwen en broek. Indien uw lichaam vergelijkbaar is met deze van een sportman, ga dan voor een kostuum gemaakt uit een soepele en rekbare stof. Dit zal de contouren van uw lichaam volgen in plaats van een opgeblazen gevoel te creëren. U bent een beetje gezet ? Kies dan voor een rechte jas en broek met hoge taille. Kies voor een effen en donkere kleur, stippen en strepen maken u dikker. Dunheid kan gecorrigeerd worden door een blazer, voorzien van schoudervullingen, een gilet en een plastron. Wat betreft de broek : het meest geschikte model is een rechte broek met enkele plooi. Wat uw keuze ook mag zijn, kies een kostuum dat u zal helpen om de mooiste dag ontspannend door te brengen.

De laatste commentaren


laat een commentaar na

Om een commentaar achter te laten op dit artikel u moet ingelogd zijn

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

De wedstrijden

Enquetes

  • Woonde u reeds voor uw huwelijk samen met uw partner
  • Ja
  • Nee

Huwelijksbeurzen