Huwelijk.be
Mariage.be
Mariage.be
Mariage.be
Mariage.be
Mariage.be

Het vrijgezellenfeest van het meisje / de man

  • Gepubliceerd op 10/02/2017
  • Categorie : De premissen
  • Tags :
Het vrijgezellenfeest van het jonge meisje / de man, iedereen heeft er al over gehoord, sommigen hebben het zelf georganiseerd of ondervonden ... Maar, wist u dat dit ritueel uit de achttiende eeuw dateert? Deze verplichte passage markeert het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw leven.
Ontdek de verrassingen die een dergelijk evenement kan onthullen.
Een beetje geschiedenis...
Alles begint in de achttiende eeuw, waar het traditie was dat de jongeman zijn laatste jongensstreken uithaalde voor het huwelijk. Het was de vader die toen de opdracht had om een dame "voor de gelegenheid" te vinden, een kwestie van mannelijkheid. Intussen naaide de beloofde mooi haar jurk
In de loop der jaren werden alle vrijheden toegelaten aan de mannen : drinken, liedjes, seksualiteit... de kans om een laatste keer te genieten vooraleer zich voorgoed te schikken!
Het vrijgezellenfeest van de jongeman is lange tijd een goed bewaard geheim gebleven, en de vrouwen namen hier niet aan deel.
Er is een eenvoudige verklaring voor dit gebrek aan ceremonie voor vrouwen... Het meisje, verondersteld maagd te blijven tot het huwelijk, had dus niets te “begraven” voor ze het ouderlijk huis verliet.
Dit is allemaal veranderd sinds de evolutie van de positie van de vrouwen in de jaren 1970. De vrouwen hebben hun seksuele vrijheid bekomen, en mogen dus ook het einde van hun liefdeloos zwerven vieren en het begin van een nieuw leven.
"Tussen verloving en huwelijk speelt de duivel."
Bretoens spreekwoord dat perfect de noodzaak onthult om de overgang tussen het celibaat en het huwelijk te symboliseren.
Vandaag betekent het vrijgezellenfeest vaak het einde van de onzorgvuldigheid van het celibaat.
Voor velen is het de kans om stoom af te laten en te ontstressen voor de D-Day.
En voor de anderen?
Gekheid of kalmte, met familie of vrienden, variatie is de sleutel!
In sommige landen is het verre van gek om speciale avonden te beleven... Laten we een klein overzicht geven van huwelijkse rituelen...
Laten we direct naar de antipoden gaan, dat wil zeggen naar India.
Daar wordt de tijd van het feest vastgesteld door astrologen. Het vrijgezellenfeest, dat al een ceremonie op zich is, duurt er 3 dagen.
Tijdens die dagen, gaan de meisjes en de vrouwen van de ene tempel naar de andere ; dit feest is dus meer spiritueel...
Voor een totaal andere stijl ; laat ons naar Canada gaan.
Onze vrienden aan de overkant van de Atlantische Oceaan zijn vrij rustig wat betreft reunies. Sterker nog, men organiseert eerder een avond om geschenken aan de bruid te geven in plaats van een wilde nacht van losbandigheid te beleven.
Deze bijeenkomst wordt "douche style” genoemd, is een traditie afkomstig van de USA en omvat thema’s zoals kopjes, beddengoed,... Niets wat folklorisch genoemd kan worden.
Dichter bij huis, zowel door de geografie als de manier van aanpak bij de vrijgezellenavond : de Engelsen en Zwitsers zijn dol op dit soort ceremonies. Extravagant, gekke avonden, uitstappen tot in de kleine uurtjes, en pech als het huwelijk de volgende dag plaats vindt!
Wedstrijd meisjes - jongens
Het is onmogelijk om dit soort evenement te standaardiseren, het blijft eigen aan elke groep vrienden en varieert naargelang de persoonlijkheid van de toekomstig gehuwden.
Er is echter een tendens die naar voren komt. Het lijkt erop dat de vrijgezellenavond het domein wordt van de vrouwen. De vriendinnen van de bruid brengen vaak een grotere originaliteit aan de dag, terwijl de mannen over het algemeen al tevreden zijn met een klassieke striptease.
Klassiek...
Indien u voor een conventionele oplossing kiest, dan nog blijft het doel een leuke avond voor de bruiloft te beleven, of het nu tussen meisjes of jongens is, maar vooral tussen vrienden.
De laatste avond in een pub, restaurant, biljart, karaoke, discotheek, kan ook zijn charmes hebben.
Beide groepen meisjes - jongens kunnen zelf op het einde van de avond samenkomen en zo het einde van de vrijgezellenavond samen vieren.
We praten voortdurend over een avond, maar waarom niet meer ? Bijvoorbeeld een weekend op het platteland. Deze formule is zeer succesvol, maar verreist meer organisatie.
Het doel van een klassieke oplossing is niet de toekomstig gehuwden te verrassen, maar om hen te plezieren door jullie vriendschap te tonen.
Iets zotter!
In dit geval is het belangrijkste idee de verrassing.
De aanwezige personen zullen de toekomstig gehuwden ongewone en unieke dingen laten doen ; vaak op de grens van het belachelijke!
In één of meerdere dagen, ongeacht de locatie, zullen uitdagingen en straffen elkaar opvolgen.
Hier zijn enkele voorbeelden...
Het verkleden staat meestal op de eerste plaats in de ranglijst van de uitdagingen. Men zal dan moeten rondlopen in een zeer originele outfit.
Het meisje zal terug in de kindertijd vallen door een schooluniform en prachtige kousen aan te doen, terwijl de jonge man meestal vermomd wordt als een grote baby!
En wat betreft uitdagingen… vriendschap telt op dat moment niet! Uw vrienden kunnen dan wel eens uw grootste nachtmerrie worden.
Het menu van uw favoriete restaurant in omgekeerde volgorden opeten, een certificaat van maagdelijkheid door een politieagent in uniform laten opstellen, zingen in het openbaar en dan gaan bedelen…
Zo veel voorbeelden die u goede momenten zullen doen beleven, en zeker de goede banden nog verstevigen.

© Copyright 1997-2018 VO Publishing s.p.r.l. / Huwelijk.be


De laatste commentaren


Commentaar

Een commentaar op dit artikel ?

Om een commentaar achter te laten op dit artikel moet u ingelogd zijn

De wedstrijden

Huwelijksbeurzen

Nieuws

Dewit Wines : Wijndegustatie

Op zaterdag 21 en zondag 22 april opent Dewit Wines voor u zijn deuren om u vele wijnen en sterke dranken te laten proeven. Dit is een unieke kans om de alcoholische dranken voor uw bruiloft te vinden en goede zaken te doen!

Stockverkoop by Anne Sophie

Stockverkoop by Anne Sophie Avondkledij en casual chic 11, 12 en 13 Mei 2017 van 10u tot 18u30

Lieve bruid, Pronovias nodigt u uit voor de openingscocktail in onze nieuwe boetiek.

Lieve bruid, Pronovias nodigt u uit voor de openingscocktail in onze nieuwe boetiek.

Nuttige tips

Wie uit te nodigen bij het passen van de jurk?

Wie uit te nodigen bij het passen van de jurk?

Enquetes

  • Gaan jullie op huwelijksreis ?
  • Wij gaan niet op huwelijksreis
  • Wij gaan op huwelijksreis voor ons huwelijk
  • Wij gaan op huwelijksreis juist na ons huwelijk
  • Wij denken op huwelijksreis te gaan lang na ons huwelijk